lunes, 23 de octubre de 2017

Responsabilitat

Dilluns.

Comentar entre tots la següent frase i lligar-ho amb alguna experiencia personal quotidiana:

“No deixis per demà el que puguis fer avui”.

Dimarts.

Visualitzar el video de you tube.

La canción de los derechos  ( Los lunnis).



Dimecres.

Conte “Les monedes de l’avi”.

“La Júlia i els seus cosins anaven cada mes a visitar els seus avis, i esperaven amb il•lusió el moment que l’avi els donava unes monedes per comprar qualsevol cosa.
Llavors, els nens corrien a comprar llaminadures i s’ho gastaven tot. L’Avi en veure això, l’avi els va proposar una prova especial, els hi donava un any de temps per veure que aconseguien amb aquells diners.

Alguns es proposaven estalviar, però la voluntat els durava poc i tornaven a casa de l’avi amb les butxaques buides i les mans plenes de llaminadures.

L’Alex, el germà de la Júlia va estalviar i va aconseguir les llaminadures molt més barates ja que tenia molts diners, i el dia de la prova es va presentar amb una panera immensa de dolços i encara li va sobrar per comprar-se una bicicleta.
La Júlia va aparèixer amb un violí i molts diners, va ser impressionant sentir-la tocar, ja que ho feia realment bé. Tots sabien que la nena adorava el violí però que no tenia diners per comprar-se’n un i van voler saber com havia anat la cosa.
La Júlia els va explicar que havia conegut un simpàtic violinista que tocava al parc i va donar-li classes a canvi de les monedes que cada mes li donava l’avi.
Durant mesos el violinista la va ensenyar a tocar l’instrument, quan en va saber prou van tocar junts en un duet i van tenir tant d’èxit que la Júlia es va poder comprar un violí i encara li va sobrar força calés.

Tota la família la va ajudar a convertir-se en na famosa violinista i sempre que podia explicava que unes monedes ben gastades varen ser suficients per fer realitat un dels seus grans somnis de quan era nena”.

Dijous.

Visualitzar el següent video del you tube en anglès i subtitulat en español.

Soundtrack Click-New Radicals-You get what you give (Subtitulado).avi




Divendres.

Comentar la dita popular catalana:

“Qui sembra vents, recull tempestats”.