lunes, 13 de noviembre de 2017

Bondat


Acció d’una persona bona, especialment envers els altres”.

Durant aquesta setmana treballarem cada dia la cançó "Imagine" amb el motiu de la celebració de Santa Cecília


Dilluns.

·        Dinàmica grupal dels somnis, els nens/es que vulguin participar han de dir els somnis o desitjos pel món o  per algú, però no valen les coses materials.

Dimarts.

·        Si bastasen un par de canciones.Eros Ramazzotti                  5:05



Dimecres.

·        Explicar el conte titulat “Prova de bondat”.

“Expliquen que un home havia d’anar a una entrevista amb Déu. Anava alegre i content. S’havia mudat i perfumat per a fer bona impressió.
Va sortir de casa tot feliç i pensant què li diria a Déu. Però de camí es va trobar amb un nen pobre que tenia gana i estava malalt. L’home en veure el nen el va portar a l’hospital  perquè se’l miressin.
Segurament faria tard però creia que primer havia d’ajudar a l’Infant.
Finalment va arribar al lloc on s’havia de trobar amb Déu, i ell ja no hi era.
Llavors l’home pregunta a Déu perquè no l’ha esperat. I Déu li respon que ell era el nen a qui havia ajudat i se sentia molt content i agraït de que s’hagués aturat a ajudar-lo.
Dies més tard, el nen, que ja estava curat, també li va donar les gràcies.”




Dijous.


·        Conte “ Els llibres d’en Xalum”.
"M'agradaria fer un llibre -pensava Xalum- que contingués tots els poemes, antics i moderns, que canten la grandesa de Déu." Nit i dia, aquesta idea li voltava pel cap, des del matí fins al vespre. I Xalum es deia que li caldrien molts diners, moltes jornades de treball per publicar un llibre tan extens.
I així fou com es va decidir. Es va dedicar, any rere any, a estalviar tot el que podia guanyar. Els seus amics també li donaven diners, els uns molts, els altres algunes monedes. A tots els ho agraïa Xalum amb el mateix afecte. Així deu anys després havia aplegat ja prou diners per a començar l'edició.
Però aquells dies unes grans pluges van inundar la ciutat on vivia Xalum i molta gent es va trobar sense aliment i sense casa. Xalum no s'hi va pensar gens ni mica i va repartir entre la gent el fons que havia reunit. I es va posar a treballar de valent per recuperar el que havia donat.
Alguns anys més tard, una terrible epidèmia va assolar el país. I Xalum altra vegada va repartir els seus diners per ajudar la seva gent.
Per tercera vegada va començar el seu treball. S'havia fet vell i es cansava molt, però l’esperança de veure acabat el seu llibre li donava forces. Finalment, al cap de vint anys, va poder enllestir la publicació del seu llibre. Tothom va lloar el seu treball i els savis més notables del país en parlaren en els seus congressos.

Però la gent de la ciutat en parlar d'en Xalum als seus fills deien sempre: "En realitat Xalum va fer tres llibres. I els dos primers són encara millors que el tercer".